Preventieve tandheelkundeVoorkomen is altijd beter dan genezen. Dat is in de tandheelkunde niet anders. Daarom adviseren wij minstens 1 keer per jaar op controle te komen.

Jaarlijkse controle

Tijdens een jaarlijkse controle verwijderen we het eventueel aanwezige tandsteen, zodat u weer een aangenaam gevoel in uw mond heeft. Tandsteen kan op termijn voor tandvleesproblemen zorgen. Daarnaast is tandsteen de ideale bodem waar bacteriën zich kunnen op vasthechten. 

Naast het verwijderen van tandsteen gaan we tijdens de controle ook op zoek naar eventuele beschadigingen van tanden of beginnende gaatjes. Op die manier kunnen we tijdig ingrijpen en erger voorkomen.

Mondhygiëne

Het voorkomen van tand- en andere mondproblemen beginnen met een goede mondhygiëne. Dit is niet alleen belangrijk voor je gehele mondgezondheid, maar ook voor je algemene gezondheid. Een slechte mondhygiëne kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. 

Maar, wat houd een goede mondhygiëne nu precies in? Is gewoon genoeg je tanden poetsen voldoende voor een gezonde mond? Of is er meer nodig? 

Twee keer per dag tanden poetsen is de basis. Het absolute minimum zeg maar. 

Daarnaast is het belangrijk om de ruimte tussen de tanden te reinigen. Dit zijn plaatsen waar een tandenborstel vaak niet bij kan en waarvoor je flosdraad of een interdentaal borsteltje nodig hebt.

Onze mondhygiëniste geeft jou het correcte mondhygiëne advies tijdens de jaarlijkse controle.

Voedingsadvies 

De voeding die je kiest en het aantal momenten dat je eet, hebben invloed op je algehele gezondheid en je mondgezondheid. Vooral het nuttigen van te veel suikers, vruchtensappen en snacks heeft een negatief effect op de gezondheid van je mond. Veel voorkomende problemen zijn cariës en tanderosie.

Bij meer vragen zal onze mondhygiëniste jou meer informatie geven hierover tijdens de jaarlijkse/halfjaarlijkse controle.